Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Αυτές είναι οι πόλεις με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Ευρώπη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ενδιαφέροντα

Την κορυφή στη λίστα των ευρωπαϊκών πόλεων με τα πιο ακριβά ενοίκια κατακτά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Λονδίνο με το κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος να είναι υψηλότερο κατά 4.170 ευρώ από το μέσο μηνιαίο κόστος ενοικίασης σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη η εταιρεία αναλύσεων ECA.

 

Στη δεύτερη θέση έρχεται η Μόσχα και ακολουθούν η Ζυρίχη, η Γενεύη, η Κωνσταντινούπολη, το Κίεβο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος ενοικίασης ενός μεσαίου μεγέθους διαμερίσματος τριών υπνοδωματίων και χωρίς επίπλωση στο Λονδίνο αγγίζει τα 6.080 ευρώ ανά μήνα, είναι δηλαδή τέσσερις φορές υψηλότερο από το μέσο ενοίκιο σε άλλες μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική πρωτεύουσα καταφέρνει να διατηρήσει υψηλά τα ενοίκια παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω Brexit και παρά την πτώση στο μέσο όρο των ενοικίων που προέκυψε έπειτα από τις αλλαγές στο τέλος του χαρτόσημου το 2016 που άσκησε πιέσεις στην αγορά ακινήτων.

 

Στο Χονγκ Κονγκ τα πιο ακριβά ενοίκια στον κόσμο

Στο μεταξύ, το Χονγκ Κονγκ κατακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη των πόλεων με το πιο ακριβό ενοίκιο στον κόσμο με το μηνιαίο κόστος για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος τριών υπνοδωματίων χωρίς επίπλωση, σε δημοφιλείς περιοχές, να υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 8.550 ευρώ. Οι υψηλές τιμές ενοικίασης ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ οφείλονται στο γεγονός ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και η προσφορά ιδιοκτησίας περιορισμένη.ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018
Share |
183 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS