Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

PhysioTerra: To νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας στη Νάουσα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Διαθέτει ακόμα και NormaTec Pulse Recovery System!!

Η Φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την φυσική αποκατάσταση της υγείας, που βασίζεται στα φυσικά μέσα (κίνηση, φως, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.) που χρησιμοποιούνται από τον εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πτυχιούχο φυσικοθεραπευτή για θεραπευτικούς σκοπούς.

Ο ρόλος του Φυσικοθεραπευτή σήμερα απαιτεί εξειδίκευση και διαρκή επιστημονική εξέλιξη.

 

Η άριστη γνώση της ανατομίας, της φυσιολογίας, της κινησιολογίας και της εμβιομηχανικής του ανθρώπινου σώματος αποτελούν το βασικότερο όπλο του φυσικοθεραπευτή στο σχεδιασμό στρατηγικών, στην αξιολόγηση μηχανικών αιτίων που προκαλούν πόνο ή κινητική δυσλειτουργία και στην αποκατάστασή τους.

Στόχος των συνεδριών είναι η ανακούφιση από τον πόνο, η διόρθωση ή ελαχιστοποίηση της δυσμορφίας, η αύξηση της μυϊκής ισχύος, της αντοχής και του εύρους κίνησης και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας του πάσχοντος.

 

Το PhysioTerra είναι ένα νέο Κέντρο Φυσικοθεραπείας στην πόλη της Νάουσας.

Η επιμέλεια του χώρου έγινε με σκοπό να προσφέρει ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον, το οποίο να εμπνέει ηρεμία και οικειότητα στους ασθενείς.

Διαθέτει μοντέρνα αισθητική με σύγχρονο γυμναστηριακό εξοπλισμό και φυσικοθεραπευτικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

 

Οι τομείς με τους οποίους ασχολείται είναι:

Αθλητική Φυσικοθεραπεία
Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία
Νευρολογική Φυσικοθεραπεία
Καρδιοαναπνευστική Φυσικοθεραπεία
Ειδική Φυσικοθεραπεία Εγκυμοσύνης
Αθλητικό και Θεραπευτικό Taping
Μάλαξη

 

WEBSITE: www.physioterra.gr

FACEBOOK: PhysioTerra

INSTAGRAM: physioterra

TWITTER: physioterranaou

 

Δ.Σολωμού 11, Νάουσα Ημαθίας, 23320-22221 (ΔΕΚΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΟΠΥΥ)

 

                     NORMATEC PULSE HIP&ARM RECOVERY SYSTEM

 

To NormaTec Pulse Recovery System είναι η τελευταία λέξη της φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης, μία καινοτομία που προέρχεται από τις Η.Π.Α και σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους αθλητές στην αποκατάστασή τους μετά από κάθε προπόνηση, αλλά και να βελτιώσει τις επιδόσεις τους.

Πρόκειται για μία συσκευή δυναμικής συμπίεσης σχεδιασμένη για ανάρρωση και αποκατάσταση των άνω και κάτω άκρων κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας του αγώνα. Χάρη στα εξαρτήματα χεριών και ποδιών απευθύνεται σε αθλητές που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τις πολεμικές τέχνες, την ποδηλασία, το τρέξιμο, την ορειβασία κ.ά.

Φυσικά, η χρήση του μπορεί να γίνει και από ερασιτέχνες αθλητές, προπονητές, εκπαιδευόμενους και άτομα που δε γυμνάζονται, αλλά πάσχουν από προβλήματα με το λεμφικό σύστημα, και από αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν την αισθητική του σώματος.  

 

 ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο συμπιεσμένος αέρας του NormaTec Pulse Recovery System πραγματοποιεί μάλαξη στα άκρα και συγχρόνως κινητοποιεί το λεμφικό σύστημα επιταχύνοντας έτσι την αποκατάσταση, ενώ συγχρόνως αποσυμφορίζει τους μύες από το γαλακτικό οξύ και γεμίζει τους ιστούς με οξυγόνο.

 

Ανάλογα το είδος εξαρτήματος που χρησιμοποιείται, το Normatec Recovery System πραγματοποιεί διαδοχικά μία συμπίεση και αποσυμπίεση  και προχωράει τμηματικά προς τα πάνω ξεκινώντας πάντα με τη συμπίεση των άκρων χειρών ή ποδιών (πατούσα).

 

ΟΦΕΛΗΤΗΣΧΡΗΣΗΣ NORMATEC RECOVERY SYSTEM

  • Βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και λεμφικού συστήματος.
  • Επιταχύνει την αιμάτωση και την οξυγόνωση των ιστών.
  • Ελαττώνει/ Μειώνει την αίσθηση των ‘βαρέων’ ποδιών.
  • Οι καταπονημένοι από την προπόνηση μύες αποκτούν και πάλι την ελαστικότητά τους και το γαλακτικό οξύ απομακρύνεται.
  • Απομακρύνει τις τοξίνες του μεταβολισμού.
  • Αποτρέπει την κατακράτηση υγρών.
  • Καταπολεμά τη φλεβική στάση.
  • Δημιουργεί αίσθημα ευφορίας και ευεξίας.
  • Μειώνει την κυτταρίτιδα.
  • Ανακουφίζει και ελαττώνει τα οιδήματα.

 

 Μερικές από τις ομάδες που είναι εξοπλισμένες με NORMATEC είναι οι Los Angeles Lakers (ΝΒΑ), Boston Celtics (ΝΒΑ), Milwaukee Bucks (NBA), Utah Jazz (NBA), Dallas Mavericks (ΝΒΑ), Μiami Heat (ΝΒΑ), Atlanta Falcons (NFL), Cleveland Browns (NFL), Arizona Cardinals (NFL), Pittsburgh Steelers (NFL) κ.ά.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο της εταρίας.

 

 

 

 

 Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
Share |
189 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS