Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

«Γλυκιά» αλληλεγγύη βοήθησε 80 εργαζόμενους στην Ιταλία να αποφύγουν την ανεργία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κόσμος

Πολίτες πήγαν στο εργοστάσιο που έμπαινε λουκέτο και ζήτησαν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα γλύκα

Η υποστήριξη των καταναλωτών επέτρεψε να αποφευχθεί το ταμείο ανεργίας για ογδόντα εργαζόμενους της εταιρίας Melegatti, που παράγει τα παραδοσιακά ιταλικά γλυκά των Χριστουγέννων, το «πανεττόνε» και το «παντόρο». Παράλληλα, στην ιστορική αυτή εταιρία απασχολούνται και διακόσιοι πενήντα εποχικοί εργαζόμενοι.

Το μαλτέζικο fund που αγόρασε πρόσφατα την εταιρία, είχε ανακοινώσει την αναγκαστική προσφυγή σε ταμείο ανεργίας για τους ογδόντα εργαζόμενους της εταιρίας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Βερόνα. Αιτία της απόφασης αυτής, το ότι η εργοδοσία θεώρησε πως δεν θα μπορούσαν να παραχθούν εγκαίρως τα ιταλικά γλυκά των Χριστουγέννων και ότι οι πωλήσεις δεν θα κάλυπταν σε καμία περίπτωση το πάγιο κόστος των μισθών του προσωπικού.

Χάρη, όμως, σε ένα κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε -κυρίως,- μέσω διαδικτύου, πολλοί ιταλοί πήγαν κατευθείαν στο εργοστάσιο, ζητώντας να μπορέσουν να αγοράσουν το πανεττόνε και το παντόρο, για να ενισχύσουν τους εργαζόμενους. Οι αγορές και οι παραγγελίες, τις περασμένες ημέρες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, συνέχισαν να πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας και μια ευρύτερη εμπιστοσύνη στην αγορά.

Βασιζόμενοι στα θετικά αυτά μηνύματα, οι νέοι ιδιοκτήτες της Melegatti αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή, και μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, να επικεντρωθούν αμέσως στο ιταλικό πασχαλινό γλυκό, την «colomba», που στα σημαίνει «περιστέρι». Τουτέστιν, οι εργαζόμενοι της εταιρίας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά στην δουλειά, χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε ταμείο ανεργίας. Όπως υπογραμμίζει όλος ο Τύπος, πρόκειται για μια ωραία, αυθεντική ιστορία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, η οποία εκφράζει το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων.Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
Share |
148 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS