Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Ο σωστός τρόπος για να πλένεις το πρόσωπο σου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ενδιαφέροντα

Είναι φυσικό πως επειδή το πλύσιμο του προσώπου αποτελεί ένα από τα πιο οργανικά μέρη της καθημερινής περιποίησης, να είναι και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα. Πολλές διαφορετικές απόψεις έχουν διατυπωθεί γύρω από τον σωστό τρόπο πλυσίματος του προσώπου και αρκετές από αυτές παρά το γεγονός ότι είναι πολύ διαδεδομένες, είναι άκρως λανθασμένες! 

Για αυτό, εμείς διαβάζοντας το MarieClaire.com,  καταρρίπτουμε κάποιους από τους πιο γνωστούς μύθους που αφορούν αυτό το θέμα.

Μύθος 1ος : Είναι μία γρήγορη υπόθεση 

Το πλύσιμο και ο καθαρισμός του προσώπου είναι ίσως μία από τις πιο σύνθετες και χρονοβόρες διαδικασίες στη ρουτίνα ομορφιάς της κάθε γυναίκας. Πολλές από εμάς πιστεύουμε λανθασμένα πως μπορούμε να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας ή όποια άλλα μικρόβια υπάρχουν στην επιδερμίδα μας, κάνοντας ένα γρήγορο πλύσιμο. Ωστόσο, πρέπει να συνδυάσουμε αυτή τη διαδικασία με καθαριστικά gelή κρέμες τα οποία θα καταφέρουν να διαλύσουν κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ ή μικροβίων που μπορεί να υπάρχει στο πρόσωπο μας! 

Μύθος 2ος: Πλένε δύο φορές την ημέρα το πρόσωπο σου 

Και εδώ φτάνουμε στο άλλο άκρο. Το δέρμα μας δεν πρέπει να πλένεται σε τόσο συχνή βάση καθώς είναι πολύ πιθανό να προκληθεί ερεθισμός ή έλλειψη υγρασίας. Αν νιώθεις πως έχει επιβαρυνθεί από τον ιδρώτα ή από την ατμοσφαιρική ρύπανση τότε πρέπει να το πλύνεις. Αν πάλι είναι λιπαρό καλό είναι να το καθαρίζεις τακτικά με ειδικά δερματολογικά προϊόντα ενώ αν είναι ξηρό αρκεί ένα πλύσιμο μία φορά την ημέρα. 

Μύθος 3ος: Το πλύσιμο κλείνει τους πόρους σου 

Λυπάμαι, κορίτσια, όμως έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως οι πόροι δεν κλείνουν αλλά ούτε και ανοίγουν κάνοντας ελαφρύ μασάζ κατά το πλύσιμο. Στην πραγματικότητα το κρύο ή το υπερβολικά ζεστό νερό μπορεί να επιβαρύνει δερματολογικές παθήσεις όπως η ακμή. Ωστόσο, οι χλιαροί υδρατμοί βοηθούν στο να γίνει πιο μαλακό και ενυδατωμένο το δέρμα. 

Μύθος 4ος: Κάνε απολέπιση για πιο λεία επιδερμίδα 

Ένα σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ είναι πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς το δέρμα από τα scrubγια βαθιά απολέπιση και καθαρισμό. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, επίλεξε να κάνεις μία πιο σπάνια χρήση του scrubγια να μην προκαλέσεις ερεθισμό και ερυθρότητα στην επιδερμίδα σου.Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Share |
344 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS