Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

'ΞΥΠΝΗΣΕ' ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΚΛΩ(ΦΩΝΗ ΝΑΟΥΣΗΣ 7/10/2017)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Προς ψήφιση στη βουλή τροπολογία για επίσπευση των διαδικασιών, μετά από συνεχείς προσπάθειες της κας Καρασαρλίδου και των εργαζομένων. Νέα στοιχεία για άνοδο του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη 

Λίγο πριν την επιβολή προστίμων από την Ε.Ε. το κράτος αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για να επισπευσθεί η διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και κατέθεσε προχθές Πέμπτη τροπολογία προς ψήφιση στη βουλή.

Ετσι θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος πλειστηρισμού των πλειστηριαμών και διευκολύνεται το επενδυτικό σχέδιο.

 

Τα προηγηθέντα

 

Νέες υποσχέσεις και εκτιμήσεις, πάντως επί του φλέγοντος θέματος έγιναν πριν την επίμαχη τροπολογία, από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος δήλωσε ότι “σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας”.

Σύμφωνα με το Γεν. Γραμματέα, η κυβέρνηση έχει δημόσια ταχθεί υπέρ του σχεδίου επαναλειτουργίας της εταιρίας, θεωρώντας ότι το εγχείρημα έχει εμβληματικό και συμβολικό χαρακτήρα. Συμπλήρωσε πως επιβάλλεται επίσπευση των διαδικασιών και πως η κυβέρνηση έχει πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ο κ. Νεφελούδης άφησε σαφέστατες αιχμές εναντίον του έργου της Συνδίκου, η οποία, όπως σημείωσε, κινήθηκε μεν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ωστόσο «προκαλούνται σκέψεις όσον αφορά στο γιατί έχει καθυστερήσει η διαδικασία της εκποίησης και γιατί έχει επιλεχθεί η πολιτική πώλησης βίδα-βίδα και όχι ολοκληρωμένων μονάδων».

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΚΛΩ είχαν δηλώσει ότι θα ασκήσουν όποιο νομικό δικαίωμά τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Μετά όμως τη θετική έκβαση με την κατάθεση της τροπολογίας, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται Ανοδική η πορεία της κλωστοϋφαντουργίας σε όλη την Ευρώπη Σύµφωνα µε στοιχεία του ΣΕΠΕΕ συνεχίστηκε η θετική πορεία του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1ο εξάµηνο του 2017. Η θετική πορεία της οικονοµίας στην ευρωπαϊκή ένδυση, η αύξηση της κατανάλωσης και οι εξαγωγές επηρέασαν θετικά την πορεία του κλάδου και ιδιαίτερα την κλωστοϋφαντουργία. Η αξία των ευρωπαϊκών εξαγωγών συνολικά για την ένδυση- κλωστοϋφαντουργία στο 1ο εξάµηνο ανήλθε σε 23,6 δισεκ. ευρώ.

Στην ένδυση οι εξαγωγές ανήλθαν σε 12 δισεκ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 9,6%. Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές ανήλθαν σε 11,6 δισεκ. ευρώ (+5,8%). Η µεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές προς την Ελβετία (+25%), τη Ρωσία (+14%) και την Κίνα (+6,7%). Όσον αφορά τις εισαγωγές, αυτές ανήλθαν σε 54,5 δισεκ. ευρώ.Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Share |
373 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS