Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Στραβά αρμενίζει η δημοτική αρχή Νάουσας, που επαγγέλονταν για το καλό του τόπου, το νέο ήθος, τη χρηστή διαχείριση, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη νομιμότητα!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 16 Ιουλίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Απευθείας αναθέσεις ύψους χιλιάδων ευρώ σε ημέτερους, αναθέσεις σε εταιρία που δεν νομιμοποιούνταν, ιδιαίτερη μεταχείριση της πρώην εταιρίας του δημάρχου, σοβαρά ερωτηματικά για αντιμισθία και πλαστό πτυχίο, αλαζονεία, μεγάλα λόγια-ανύπαρκτο έργο!

Τον Mάιο του 2014 ο λαός του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, με τη ψήφο του και το μεγάλο ποσοστό 60.36%, έδωσε την εμπιστοσύνη στον 'Κοινό Τόπο' του κ. Ν. Κουτσογιάννη για να διοικήσει προς όφελος του τόπου, πιστεύοντας όλα αυτά που επαγγέλονταν μια παράταξη νέων ανθρώπων, όπως όραμα, χρηστή οικονομική διαχείριση,  διαφάνεια, νέο ήθος κ.λ.π. Δυστυχώς στην πορεία του χρόνου, οι ελπίδες άρχισαν να διαψεύδονται καθώς μέρα με τη μέρα όλα αυτά στα οποία πίστεψε, άρχισαν να φαντάζουν ως φρούδες ελπίδες.
Πολύ γρήγορα φάνηκε, ότι ο νέος δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, επέλεξε μια αλαζονική και αγνώμονα στάση, κάνοντας πέρα όλους αυτούς που τον παρότρυναν να είναι υποψήφιος και ήταν μάχιμοι δίπλα του στον προεκλογικό αγώνα.

Στη συνέχεια, η ίδια αλαζονική συμπεριφορά και προς όσους από τους εκλεγμένους “συντρόφους” του τολμούσαν να ασκήσουν οποιαδήποτε κριτική!?Το ίδιο και προς όσες εφημερίδες σχολίαζαν τα κακώς κείμενα τιμώντας το ρόλο τους, αρνούμενες να υποκύψουν στην “λογική” του “ή είσαι μαζί μας ή απέναντι, οπότε και σε αποκλείουμε από όλα” και “σε συκοφαντούμε ότι η κριτική ασκείται διότι κόπηκαν τα δωράκια” (φθηνή τακτική που δεν πείθει ούτε τη σκιά της)!  
Τα πρώτα δείγματα γραφής του ..νέου ήθους, άρχισαν να επιβεβαιώνονται, όταν με απόφαση του δημάρχου και του τότε αντιδημάρχου, καθορίστηκαν οι τιμές για την διάθεση της αίθουσας “ΕΡΙΑ”: 140 ευρώ την ημέρα για τους συλλόγους, 10 ευρώ για την εταιρία “Επενδύσεις Βορείου Ελλάδος” του κ. Κουτσογιάννη!

Μετά τα αρνητικά σχόλια και τις αντιδράσεις, μετέφερε το ποσοστό του σε άλλο άτομο, συνεχίζοντας ωστόσο το ίδιο τίμημα. Εν συνεχεία η ίδια εταιρία μέσω διαγωνισμού ανέλαβε το κυλικείο-καφετέρια, άρχισαν να τις ανατίθενται διάφορες προμήθειες για εκδηλώσεις (μπουφές κ.λ.π) , ενώ με τη διοργάνωση παιδικών πάρτι, το “Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς” που έγινε με χρηματοδότηση από την Ε.Ε, έφτασε στο σημείο να μετατραπεί σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σε παιδότοπος!
Η όποια αρνητική κριτική από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στο  Δημ. Συμβούλιο ήταν μη αποδεκτή από τον δήμαρχο, ο οποίος αντί να απαντήσει επί της ουσίας και με επιχειρήματα, κατέφευγε τουλάχιστον στην ειρωνεία! Ανάλογη και η στάση του προς τους διαφωνούντες από την ίδια του την παράταξη, ενώ συνήθης τακτική του, αντί να απαντάει απευθείας σε όσα του καταμαρτυρούν, να το κάνει μέσω του διαδικτύου με ειρωνεία και  με αποκορύφωμα το βίντεο “χλαπάτσας” και τη φωτογραφία στην οποία “ανακουφιζόταν” μαζί με άλλα στελέχη του, πάνω από τις πρώην τουαλέτες στην κεντρική πλατεία!
 
“Η Νάουσα στην κορυφή της Ευρώπης”

“Η Νάουσα στην κορυφή της Ευρώπης” υπήρξε το σλόγκαν του για ένα έργο  που ΘΑ γίνει, ΕΦΟΣΟΝ  γίνει.  Πρόκειται για την παραγωγή ενέργειας από την αξιοποίηση των νερών ύδρευσης που βρίσκεται ακόμα στο πρώτο στάδιο της μελέτης, ωστόσο το παρουσίασε από Βρυξέλλες, Τελ Αβίβ μέχρι Κίνα με έξοδα του Δήμου.  Την ίδια ώρα ο Δήμος Νάουσας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, όπως έδειξαν και τα ρεπορτάζ που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς. Η καθημερινότητα τραγική για τους δημότες. Από το κυκλοφοριακό, την έλλειψη κάδων, τους κατεστραμμένους δρόμους......

Απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ
Νόμιμο μεν, αλλά όχι και ηθικό  

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο  κ. Κουτσογιάννης, “εκμεταλλεύτηκε” στο ακέραιο τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος στους δημάρχους για απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών μέχρι 20.000 ευρώ, χωρίς  ωστόσο να τους απαγορεύει να  προκηρύσσουν μειοδοτικούς διαγωνισμούς ώστε να πετυχαίνουν τη συμφερότερη τιμή στο πλαίσιο της σωστής οικονομικής διαχείρισης προς όφελος των Δήμων.
Στο δικό μας Δήμο, επελέγη η τακτική των απευθείας αναθέσεων, ακόμα και σε αντιδημάρχους ή συζύγους αντιδημάρχων. Αποκορύφωμα η ανάθεση από την πρόεδρο του Ν.Π “Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης” κα Μαλάκη της προμήθειας ειδών αρτοποιείου και ζαχαροπλαστικής  των Παιδικών Σταθμών στην εταιρία του κ. Γ. Τζέπου (συζύγου της αντιδημάρχου κ. Νάντιας Τάκη), με το συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ για το 2017! Επίσης άλλα 3.985 ευρώ το ίδιο έτος, 12.780 το 2016, 7.338 το 2015 και 2.230 το 2014 (στους 4 μήνες της θητείας της). Σύνολο 46.420 ευρώ!!! Ακόμη με απευθείας αναθέσεις αυτή τη φορά από το δήμαρχο, άλλα 8.802 ευρώ, εκ των οποίων 193 το 2014, 290 το 2015, 4.450 το 2016, 3.867 μέχρι τον Απρίλιο του  2017! Επίσης με απευθείας ανάθεση από τον δήμαρχο στην αντιδήμαρχο κα Τάκη,  150 ευρώ  για την προμήθεια αναμνηστικών κυπέλλων για τον αγώνα “santa run” το Δεκέμβριο του 2016!? Απευθείας ανάθεση, πάλι στον κ. Τζέπο, είχαμε και πριν λίγες ημέρες για την παράθεση μπουφέ  κόστους 600 ευρώ, κατά τις εκδηλώσεις “Γιορτή του κάμπου”.
Καθ’ όλα νόμιμες οι αναθέσεις. Μόνο που η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι  τίμια,  αλλά και να φαίνεται.
- Για ποιό λόγο επελέγη η συγκεκριμένη επιχείρηση για όλες αυτές τις προμήθειες; Δεν υπήρχαν άλλες στη Νάουσα;
- Για ποιό λόγο επελέγη η απευθείας ανάθεση αντί να ζητηθούν προσφορές ώστε να επιτευχθεί η χαμηλότερη τιμή;
- Ποια είναι η χρηστή οικονομική διαχείριση, όταν δεν υπάρχουν μειοδοτικές προσφορές;
- Γιατί, όπως πληροφορούμεθα,  έγινε διαγωνισμός για την προμήθεια κρεάτων, μαναβικών και άλλων ειδών για τους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά όχι και για το ψωμί;

 

Συνέχεια περί απευθείας αναθέσεων

 

Υπάρχει και συνέχεια στις απευθείας αναθέσεις:
-  Με την ανάθεση  μελέτης για το brand name (ταυτότητα)  της Νάουσας  στην εταιρία Colibri του κ. Χρήστου Χέλμη ο οποίος είχε αναλάβει  την προεκλογική καμπάνια του κ. Κουτσογιάννη!
- Mε την ανάθεση σε εταιρία του κ. Βαρταλάμη ο οποίος  έχει νοικιάσει το “Κιόσκι”, προμηθειών (γεύματα, βασιλόπιτες, μπουφέ κ.λ.π) ύψους 5.755 ευρώ από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα,  ενώ η σύμβαση είχε υπογραφεί  με τον ίδιο ως φυσικό πρόσωπο και όχι ως εταιρία!?
- Με την ανάθεση φιλοξενίας στο ξενοδοχείο του πρώην αντιδημάρχου κ. Μάντσιου (οι δύο τελευταίες το δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου), για την φιλοξενία 9μελούς τηλεοπτικού συνεργείου  κόστους 1.200 ευρώ και για  τη διαμονή ομιλητών της ημερίδας της 2ης “Γιορτής του κάμπου” κόστους 175 ευρώ.
- Με..., με... με.... σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί από το Δήμο στη Διαύγεια.

Εύλογα ερωτηματικά περί
νομιμότητας που “καίνε”!

 

Εκτός από αυτά και άλλα πολλά, υπάρχουν και κάποια εύλογα ερωτηματικά που “καίνε” και που περιμένουν επίσημες απαντήσεις :
-  Αληθεύει και κατά πόσο είναι σύννομο,  πρόεδρος Νομικού  Προσώπου του Δήμου να λαμβάνει αντιμισθία- αποζημίωση θέσης και   ταυτοχρόνως να λαμβάνει και προνοιακό επίδομα-σύνταξη;
-  Αληθεύει ότι πρώην εργαζόμενος της ΔΕΥΑΝ και σύζυγος προέδρου Ν.Π, μισθοδοτούνταν με πλαστό πτυχίο; Και όταν αυτό έγινε αντιληπτό κατά  την υποβολή δικαιολογητικών για τη συνταξιοδότησή του, τι έκαναν οι τότε αρμόδιοι και υπεύθυνοι της δημ. επιχείρησης;  Προσέφυγαν στη δικαιοσύνη; Φρόντισαν για την επιστροφή των χρηματικών ποσών που παρανόμως κατεβλήθησαν στον εν λόγο εργαζόμενο;

 

Ευθύνες έχουν και οι δημοτικοί
 σύμβουλοι της πλειοψηφίας

 

Για όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής. Νέοι άνθρωποι, μορφωμένοι, στους οποίους ένας ολόκληρος Δήμος εναπόθεσε τις ελπίδες για ήθος, χρηστή διοίκηση και όραμα για έργα μεσοπρόθεσμα  που θα ανακούφιζαν την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και μακροπρόθεσμα  που θα έδιναν “ανάσα” στη δοκιμαζόμενη περιοχή μας. Οφείλουν τουλάχιστον αυτοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσουν το ανάστημά τους για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα του πολιτικού γίγνεσθαι στο Δήμο μας!

 

Αυτά εν ολίγοις και έπεται συνέχεια...


"Φωνή Ναούσης 15/7/2017"
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018
Share |
64 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS