Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Το 1ο Γυμνάσιο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Στο πλαίσιο της 4ης Συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Εγώ, Εσύ, Εμείς, Πολίτες της Μεσογείου», που πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου στην Νάουσα, μαθητές και καθηγητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας μαζί με τις παιδαγωγικές ομάδες των συνεργαζόμενων σχολείων τεσσάρων χωρών (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία), επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (ΜΒΠ) στην Θεσσαλονίκη.

Μέσα στις αίθουσες του Μουσείου, οι φιλοξενούμενοι μαθητές μαζί με τους Έλληνες συμμαθητές τους υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αλλοτινά και Τωρινά Πρόσωπα του Χρόνου» που έχει οργανώσει η υπεύθυνη του ΜΒΠ δρ. Ρένα Βεροπουλίδου.

 

Αφού χωρίστηκαν σε ανάμικτες εθνικά ομάδες, περιηγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου εντοπίζοντας τα αρχαιολογικά αντικείμενα που αναφέρονταν στα φύλλα εργασίας τους και απαντούσαν ομαδικά στις ερωτήσεις. Στην προσπάθειά τους αυτή τους βοηθούσαν οι εκπαιδευτικοί του Λαππείου 1ου Γυμνασίου κ. Μαρίνα Καρδάκου, Μαρία Ζιούζια και Γιώργος Μάλλιος.

Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν ο χρόνος μέσα στο ΜΒΠ να περάσει για τους μαθητές  ευχάριστα και με πολύ ενδιαφέρον. Η γνωριμία με πτυχές του βυζαντινού πολιτισμού έγινε με τρόπο έμμεσο και παιγνιώδη. Οι μαθητές ανέπτυξαν την παρατηρητικότητά τους, τον μεταξύ τους διάλογο και την συνεργασία. Το σπουδαιότερο είναι ότι κινητοποιήθηκαν για την επίτευξη του κοινού στόχου της απάντησης των ερωτήσεων και δέθηκαν ως ομάδα. Ταυτόχρονα όμως διέκριναν και συζήτησαν τις ομοιότητες  και διαφορές που παρουσιάζουν οι πολιτισμοί των χωρών τους, που στην σύνθεσή τους διαμορφώνουν την κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.

Μεγάλη σημασία έχει επίσης ότι  για πρώτη φορά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΜΒΠ προσαρμόστηκε έτσι, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ξένων μαθητών και υλοποιήθηκε ταυτόχρονα στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου προηγήθηκε η αγαστή συνεργασία των καθηγητών του Λαππείου Γυμνασίου με την υπεύθυνη του ΜΒΠ κ. Βεροπουλίδου, η οποία προσέφερε την αμέρΔιαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018
Share |
263 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS