Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Με χιονόπτωση η διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου στο ΙΚΑ Νάουσας - Βίντεο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Διαδήλωση μπροστά από το υποκατάστημα ΙΚΑ Ναόυσας, πραγματοποίησαν πριν από λίγο το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ιθ υπάλληλοι του υποκαστήματος με  αίτηματα,  τη μη μεταφορά διοικητικών υπηρεσιών στο ΙΚΑ Βέροια και την ενίσχυση με προσωπικό όλων των τμημάτων. Στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στον ΟΑΕΔ και επέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ διαμαρτυρίας στις 11/1/2017

Προς: ΔΣ ΟΑΕΔ

           Περιφ/κή Δ/νση ΟΑΕΔ

           ΟΑΕΔ ΝΑΟΥΣΑΣ

 

Η Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων διαμορφώνει μέτρα ελέγχου και κυρώσεις σε βάρος των ανέργων, σε περίπτωση που αρνηθούν να αποδεχτούν εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα με τους όρους που προτείνει. Ο ΟΑΕΔ απειλεί με αφαίρεση ακόμα και αυτού του πενιχρού επιδόματος ανεργίας των 360€ το μήνα για τους επιδοτούμενους ανέργους και τη στέρηση της «κάρτας ανεργίας» για τους μη επιδοτούμενους. Με τον τρόπο αυτό αυξάνει την πίεση στους ανέργους να ρίξουν την απαιτητικότητα τους και να αποδεχτούν άθλιους μισθούς και συνθήκες δουλειάς με επιπτώσεις και στους σημερινούς εργαζόμενους.

Γίνεται φανερό ότι ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται σε σύγχρονο δουλεμπορικό οργανισμό. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την πολιτική που κλέβει τα λεφτά των εργαζομένων, τον πλούτο που παράγουν και τον χαρίζει σε μια χούφτα βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αντί να προστατεύσει τους άνεργους, γιατί αυτό απαιτεί η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Δε θα το επιτρέψουμε, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Διεκδικούμε άμεσα:

  • Άμεση κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνεται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος – νερού σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο, διαγραφή των χρεών από τόκους.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΚΗΣΕΙΣΔιαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018
Share |
253 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS