Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Εξω φρενών οι κάτοικοι Γιαννακοχωρίου για την απόφαση μεταφοράς νερού στη Μαρίνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Το Τοπικό Συμβούλιο προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη. Κατηγόρησαν το Δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη για αδιαφορία στα μεγάλα προβλήματα της κοινότητας και απαξίωση των κατοίκων! Απάντηση Δήμου και ανταπάντηση Τ.Κ.

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων Γιαννακοχωρίου στο δημοτικό σχολείο, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρήσει νερό της κοινότητας, στη Μαρίνα.

Στην αίθουσα ακούστηκαν και φωνές δημοτών που έκαναν λόγο για μεγάλη αδιαφορία του Δημάρχου κ. Κουτσογιάννη στα μεγάλα προβλήματα, ενώ κάποιοι τόνισαν ότι «δεν έχει πάει στο χωριό ούτε μία φορά από την ημέρα που εκλέχθηκε».

Στην λαϊκή συνέλευση πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Θεοδοσιάδης και ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έχει γίνει ήδη προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για την απόφαση και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: “Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι ζωτικής σημασίας για το χωριό μας. Η ΔΕΥΑΝ έχει σκοπό να υδροδοτήσει τη δεξαμενή ύδρευσης της Μαρίνας, από τη δική μας δεξαμενή. Για το σκοπό αυτό έχει εκπονήσει μελέτη και προτίθεται να την υλοποιήσει. Θα συνδέσει έναν αγωγό από τη δεξαμενή μας στη Μαρίνα. Το τοπικό συμβούλιο δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα. Στις 18/11 πήραμε αρνητική απόφαση και κινήσαμε διαδικασίες για να σταματήσει το έργο. Δηλαδή καταθέσαμε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για να βγάλουμε άκυρη την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου που έγινε στις 28/9, στο οποίο δεν ήμουνα παρών και δεν υπήρχε σαν θέμα. Ζήτησε ο κ. Παρθενόπουλος από το σώμα να ψηφίσει τη διέλευση του Αγωγού. Οπως βλέπετε ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ σήμερα δεν ήρθαν. Απαξιώνει ο Δήμαρχος τους πάντες».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδοσιάδης ανέγνωσε το δελτίο τύπου του Δήμου, (το οποίο παραθέτουμε παρακάτω) και εκεί τα πνεύματα οξύνθηκαν. Κάτοικος πρότεινε να στείλουν έγγραφο στο Δήμαρχο για την απαράδεκτη κατάσταση και είπε χαρακτηριστικά: “Νιώθουμε σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας».

Αλλος πάλι σε έντονο ύφος: “Δεν δίνουμε το νερό μας. Αν πάρουνε από την υπερχείλιση του δικτύου, τότε θα έχουμε τεράστιες ζημίες. Η ΔΕΥΑΝ κωφεύει γιατί το δίκτυό μας έχει διαλύσει. Μας χάλασαν και τους δρόμους, που φτιάξαμε με τον ιδρώτα μας. Επί 35 χρόνια που είμαι κάτοικος Γιαννακοχωρίου έχουμε φτύσει αίμα για να δούμε ένα δρόμο. Οι δρόμοι έχουν διαλύσει από τη ΔΕΥΑΝ. Πίνουμε διαρκώς βρόμικο νερό. Τα νερά είναι δικά μας, από δική μας πηγή. Ο Δήμαρχος είναι ανήθικος. Δεν είναι ηθική τάξη να μην έρχεται σε μία λαϊκή συνέλευση. Ο λαός απαιτεί και ο Δήμαρχος είναι υπόχρεος να είναι εδώ. Εδώ μας πήραν ένα σχολείο και το πήγαν στη Μαρίνα και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Αν κάνουν το δίκτυο, θα παρανομήσουμε και το θα το σπάμε διαρκώς»!

 

Η απάντηση του Δήμου Νάουσας πριν τη λαϊκή συνέλευση

 

«Οι Λαϊκές Συνελεύσεις προγραμματίζονται με στόχο να ενημερώνουν τους δημότες πλήρως και όχι να αναπαράγουν κραυγές, προϊόν ελλιπούς ενημέρωσης. Συνεπώς, πρέπει να παρίστανται σ' αυτές όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, κυρίως δε η Διοίκηση του Δήμου. Η μεμονωμένη ενέργεια του προέδρου της Τ.Κ. Γιαννακοχωρίου να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων σήμερα στις 7μ.μ., παρά την παράκληση του Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ να γίνει σε διαφορετικό χρόνο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών - από τη στιγμή μάλιστα που η πρόταση για Λαϊκή Συνέλευση προήλθε από τον ίδιο τον Δήμαρχο - ασφαλώς απέχει μακράν από μια συνέλευση δημοτών όπου θα συζητηθεί και επιλυθεί ένα «πρόβλημα» της Tοπικής Κοινότητας. Λυπόμαστε πολύ γι' αυτή την ανεξήγητη συμπεριφορά και επιμονή του Προέδρου. Επί της ουσίας του θέματος για το οποίο προκαλείται η σημερινή "Λαϊκή Συνέλευση", ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στα νερά του δικτύου ύδρευσης του Γιαννακοχωρίου, αφού στο δίκτυο της Τ.Κ. Μαρίνας θα διοχετεύονται μόνον οι υπερχειλίσεις του δικτύου, νερό δηλαδή που σπαταλιέται χωρίς να αξιοποιηθεί. Παρότι θεωρούμε πως αναιτίως έχει αναχθεί σε ζήτημα το συγκεκριμένο θέμα θα προχωρήσουμε σε ενημέρωση των κατοίκων της Τ.Κ. Γιαννακοχωρίου στις αρχές του νέου έτους”.

 

Σκληρή ανταπάντηση της Τ.Κ. Γιαννακοχωρίου

 

“Η μόνη έκπληξη που μας προξένησε η χθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου κ.Κουτσουγιάννη ήταν ότι υπερέβη τον εαυτό του σε προσωπικές επιθέσεις, παραπλανητικές αερολογίες. Το μόνο ελαφρυντικό που μπορεί να του αναγνωρίσει κανείς είναι ότι συνυπέγραψε το δελτίο που συνέταξαν οι αδρά (να μην πουμε χοντρά) αμειβόμενοι στοχαστικοί συνεργάτες του, στο κενό ανάμεσα στην ενασχόληση τους με το Facebook.

Καταρχάς κατόπιν συνεννόησης μαζί σας ο πρόεδρος της Τ.Κ. προγραμμάτισε και ανακοίνωσε Λαϊκή Συνέλευση για τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, εσείς λόγου φόρτου εργασίας ζητήσατε να γίνει αλλαγή στην ημερομηνία και προτείνατε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.Επι του θέματος, σας ενημερώνουμε οτι η Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε, υπήρξε ενημέρωση των ενεργειών που έγιναν από την Τ.Κ. καθώς και του δελτίου τύπου το οποίο στείλατε σε όλα τα μέσα επικοινωνίας (κάτι το οποίο δεν άρεσε καθόλου στους κατοίκους που ληταν παρών).Το αν είναι σοβαρό το θέμα της υδροδότησης των Τοπικών Κοινοτήτων κύριε Δήμαρχε αφήστε να το κρίνουμε εμείς και μόνο εμείς. Κλείνοντας το δελτίο τύπου σας, αναφέρατε ότι θα πραγματοποιήσετε ενημέρωση των κατοίκων στις αρχές του νέου έτους, ενώ πιο πάνω αναφέρεται οτι δεν υπάρχει επιβάρυνση στα νερά του δικτύου ύδρευσης του Γιαννακοχωρίου και ότι θα χρησιμοποιήσετε τις υπερχειλίσεις, άρα από τη στιγμή που έχετε πάρει την απόφαση σας και παράλληλα καταθέσατε φάκελο για να εγκριθεί το έργο ποιός ο λόγος να μας ενημερώσετε;” 

 

Τοπική Κοινότητα Γιαννακοχωρίου


(Φωνή Ναούσης 24/12/2016)Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018
Share |
273 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS