Εκδήλωση αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 13:15
Εκδήλωση αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 202ης Επετείου Ολοκαυτώματος, ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας διοργανώνει τοΣάββατο11Μαΐου 2024 και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Πάρκο την εκδήλωση αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος της πόλης τον Απρίλη του 1822 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα.

Η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος και η απόδοση της πραγματικής διάστασης του μεγέθους των θηριωδιών, της ολοκληρωτικής καταστροφής και της θυσίας των κατοίκων που κατέστησαν τη Νάουσα, Ηρωική Πόλη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δημιουργηθεί η αίσθηση της πολιορκίας, ώστε να αναδειχτούν οι ήρωες της εποχής, οι οδομαχίες κατά την εισβολή, η θυσία των γυναικών στην Αράπιτσα. Η αναβίωση έχει στόχο να αγγίξει το συναίσθημα του θεατή, αλλά και να παρουσιαστεί ως θέαμα μέσω της πρωτοτυπίας του σεναρίου, μέσω της ανάδειξης των ιστορικών στοιχείων και γεγονότων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν αναβιωτές από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών και πλήθος μελών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Η.Π. Νάουσας, μέλη εθελοντικών ομάδων κλπ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.