Δικαιώνεται ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου της Νάουσας σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 16:49
Δικαιώνεται ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου της Νάουσας σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο

Δικαίωση αποτελεί για τον Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη η αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Νάουσας σε περιφερειακό Πρωτοδικείο, όπως αυτή προβλέπεται στο σχέδιο νόμου «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» το οποίο ήδη είναι στη Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση.

Το συγκεκριμένο αίτημα ο κ. Τσαβδαρίδης το είχε θέσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη ήδη από τις 14 Φεβρουαρίου, σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο, με τον Βουλευτή Ημαθίας να τονίζει από τότε την ανάγκη αναβάθμισης της Ημαθίας στον Νέο Δικαστικό Χάρτη με στόχο την ταχύτερη απονομής της Δικαιοσύνης καθώς και την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των Δικαστηρίων.

Η άμεση δε ανταπόκριση του κ. Φλωρίδη στα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο κ. Τσαβδαρίδης πιστοποιεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμιστικές τομές με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με κυρίαρχες αυτών τη θωράκιση της ασφάλειας και της δικαιοσύνης.