ΔΕΥΑΝ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΝΑΟΥΣΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 12:28
ΔΕΥΑΝ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΝΑΟΥΣΑΣ
«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΝΑΟΥΣΑΣ»
Την Τετάρτη (10 Απριλίου 2024) ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση των νέων δικτύων ύδρευσης στη Δ.Κ Νάουσας.
Η γέφυρα στην περιοχή «Μπατάνια» είναι το πρώτο σημείο παρέμβασης όπου πραγματοποιήθηκε ανάρτηση αγωγού προκειμένου να συνδεθεί το βόρειο τμήμα της πόλης με το νότιο στο οποίο και θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των εργασιών.
Με το παρόν έργο τίθεται σε λειτουργία το νέο δίκτυο στο νότιο τμήμα της πόλης μας ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η σύνδεση του συνόλου των ιδιωτικών παροχών (1.320 περίπου παροχές σε αναμονή) με το νέο δίκτυο και η επιδιόρθωση βλαβών ώστε να καταστούν αυτά λειτουργικά. Ακόμη προβλέπεται η τοποθέτηση ιδιωτικών φρεατίων καθώς και η τοποθέτηση δικλείδων ελέγχου (βάνες) γεγονός το οποίο θα επιτρέπει την τμηματική απομόνωση αγωγών σε περίπτωση βλάβης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Κουτσογιάννης Νικόλαος δήλωσε σχετικά:
« Προχωράμε σταδιακά στην κατάργηση του παλαιού δικτύου η χρήση του οποίου έχει υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια ιδιαιτέρως προβληματική και δαπανηρή τόσο για τον καταναλωτή όσο και για την επιχείρηση.
Το έργο αυτό θα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των βλαβών – πολλές από τις οποίες δεν ήταν πάντα εφικτό να εντοπιστούν – στην απώλεια νερού και στην αποφυγή των πολύωρων διακοπών.
Ζητάμε την κατανόηση των συνδημοτών μας και την υπομονή τους για την ενδεχόμενη αναστάτωση που μπορεί να προκύψει μέχρι την αποπεράτωση του έργου.»